Adobe Photoshop CS2 Test 2016 – Upwork Test Answers

Till 26 February 2016, 5,156 freelancers attended for this Upwork Adobe Photoshop CS2 Test and total 1,884 freelancers qualified it. Please Try to review each questions and answers properly. Take your time. Maybe you can have top 1o% position in Upwork Adobe Photoshop CS2 Test.

Do you need prove? watch this video.

Upwork Adobe Photoshop CS2 Test 2016

33 Answered Test Questions:
1. Which among the following icon leads to Go to Adobe Bridge?
Answers:
a. A
a. B
a. C
a. D
2. Which among the following filter has been applied to produce such kind of effect?
Answers:
a. Dust & Scratches
a. Add Noise
a. Fibers
a. Despeckle
3. Which among the following file format is not supported by Photoshop when you save images for web?
Answers:
a. PNG-24
a. GIF
a. JPEG
a. PSD
4. In the given picture, what does the icon represent in the Layers palette denoted by A?
Answers:
a. Filter has been added to the layer
a. Vector mask has been added to the layer
a. Style has been added to the layer
a. Image mode has been changed to 16-bit color
5. State whether the statement is true or false:

In the diagram given above of image ready, A represents Lock icon.

Locking colors does not prevent them from dithering in a browser.
Answers:
a. True
a. False
6. State whether the statement is True or False.

All filters can not be applied to 8-bit images.
Answers:
a. True
a. False
7. Which of the following tools works when you are in Bitmap Color mode?
Answers:
a. Magic wand
a. Blur
a. Healing Brush
a. Crop
8. Which among the following determines how pixels are added or deleted while saving the file?
Answers:
a. Resampling
a. Downsample
a. Interpolation
a. None of these
9. State whether the statement is true or false.

You can apply layer effects and styles to a background, a locked layer, or a group.
Answers:
a. True
a. False
10. What does Photomerge command do in Photoshop?
Answers:
a. Combines several photographs into one continuous image
a. Prevents users from overwriting each other’s work
a. Reduces blur in the picture
a. Causes Chromatic aberration in the picture
11. You can make a selection prior to selecting the Patch tool. State whether its true or false.
Answers:
a. True
a. False
12. Which among the following file format will you be using to import annotations?
Answers:
a. PNG Format
a. PCX
a. PiCT File
a. PDF
13. In the diagram given above of web palette,which among the following slice includes a rollover effect?
Answers:
a. A
a. B
a. C
a. D
14. Which among the following is a windows keyboard shortcut for selecting Edge Highlighter tool in the Extract toolbox?
Answers:
a. G
a. I
a. B
a. C
15. Which among the following option represents Midtones in the given Histogram palette?
Answers:
a. A
a. B
a. C
a. D
16. What option will you be using to convert a layer-based slice to a user slice to unlink it from the layer in photoshop?
Answers:
a. Click Promote To User Slice in the options bar
a. Choose Layer > New Layer Based Slice
a. Choose Layer > Smart objects > Convert to layer
a. None of these
17. In the given diagram A represents Out of Gamut option. Among which of the following color mode does this option work?
Answers:
a. It suggest compatible color values to make it fall in range.
a. It shows colors falls out of the range that can be printed.
18. If you resize, resample, remove alpha channels, or change the color mode or file format of a Filmstrip file in Photoshop, you won’t be able to save it back to Filmstrip format.State whether the statement is true or false.
Answers:
a. True
a. False
19. In the diagram given above, which option represents Color replacement tool?
Answers:
a. A
a. B
a. C
a. D
20. Which among the following is a windows Function Key for showing and hiding Color palette?
Answers:
a. F3
a. F4
a. F5
a. F6
21. Which among these is the right option to Warp an item?
Answers:
a. Choose Edit > Warp
a. Choose Window > Workspace > Warp
a. Choose Window > Arrange > Warp
a. Choose Edit > Transform > Warp
22. Which among the following format is used for rendering three-dimensional images and animation?
Answers:
a. WBMP
a. Radiance format
a. PNG format
a. Pixar format
23. What would happen if we set undefined feature to wrap around option in Displace Filter box?
Answers:
a. It will extend the colors of pixels along the edge of the image in the direction specified
a. It will fill the undefined space with content from the opposite edge of the image
a. It will fill the selected area with the current background color
a. None of these
24. State whether the statement is true or false.
Embedding color profiles does not increase the size of PDF files.
Answers:
a. True
a. False
25. Which among the following is not a Light type in Lighting Effects?
Answers:
a. Directional
a. Omni
a. Spotlight
a. RGB Light
26. State whether the statement is true or false. For type layers, Lock Transparency and Lock Image options in the layer panel are selected by default and they cannot be deselected.
Answers:
a. True
a. False
27. Which among the following type of swatches can be shared with any other Adobe CS2 application by saving a swatch library for exchange?
Answers:
a. Patterns
a. Gradients
a. Duotone
a. Solid Swatches
28. Which among the following file format supports layers?
Answers:
a. Photoshop Raw
a. PSD
a. JPEG
a. BMP
29. What among the following is true about Color Separation?
Answers:
a. When converting to indexed color, Photoshop builds a color lookup table (CLUT) and this process is called Color separation
a. Converting an RGB image into CMYK creates a color Separation
a. Chromatic aberration is another name for Color Separation
a. None of these
30. Which among the following is true about the Weighted optimization?
Answers:
a. Smoothly varies compression settings using channels to display higher-quality results in critical image areas
a. Lets you define a new compression by modifying a copy of an old one
a. Produces low-quality results in critical image areas without greatly increasing file size
a. None of these
31. ImageReady only uses the RGB mode to work with images. State whether the statement is true or false.
Answers:
a. True
a. False
32. Which among the following tool selects similarly colored areas?
Answers:
a. Marquee Tool
a. Lasso Tool
a. Color Sampler
a. Magic Wand Tool
33. Why do we Choose Select > Reselect?
Answers:
a. To reselect the most recent selection
a. To reselect the most recent Color
a. To reselect the most recent Layer
a. None of these

18 NOT Answered Yet Test Questions:
(hold on, will be updated soon)
34. Why do we use Defringe in layers?
Answers:
a. It selects colors using data from all the visible layers
a. It blurs edges by building a transition boundary between the selection and its surrounding pixels
a. It replaces the color of any fringe pixels with the colors of nearby pixels containing pure colors
a. None of these
35. Which among the following is not true about TIFF file format?
Answers:
a. TIFF is a flexible bitmap image format supported by virtually all paint and page-layout applications
a. TIFF documents have a maximum file size of 4 GB
a. It does not support CMYK, RGB, Lab, Indexed Color, and Grayscale images with alpha channels
a. You can save high dynamic range images as 32-bits-per-channel TIFF files
36. Which among the following feature is not true about the Vanishing point?
Answers:
a. It preserves the perspective plane information in an image
a. Vanishing Point result is stored in a separate layer
a. a and b
37. Which among the following tool removes the red reflection caused by Flash?
Answers:
a. Patch Tool
a. Healing Brush Tool
a. Red Eye Tool
a. None of these.
38. Which among the following is not true about the Image Processor?
Answers:
a. Resizes images to fit within specified pixel dimensions
a. Includes copyright metadata into the converted images
a. The Image Processor works with BMP and EPS
a. None of these
39. Which among the following option would you be selecting to create a custom Filter?
Answers:
a. Select Filter > Other >Custom
a. Select Filter >Custom
a. Select Filter > Digimarc >Custom
a. Select Preferences >Custom
40. Which among the following option is true about the DCS file format?
Answers:
a. It is another version of EPS that lets you save color separations of CMYK or multichannel files.
a. It does not retain spot color channels in the image.
a. DCS stands for Digital Color Separations.
a. None of these
41. Which among the following tool changes the color saturation of an area?
Answers:
a. Dodge Tool
a. Burn Tool
a. Sponge Tool
a. Sharpen Tool
42. Which among the following options would you choose to optimize your artwork while saving it?
Answers:
a. Choose File > Save a version
a. Choose File > Save For Web
a. Choose File > Revert
a. None
43. Which of the following video filters restricts the gamut of colors to bleed across television scan lines?
Answers:
a. De-Interlace
a. Digimarc
a. Satin
a. NTSC Colors
44. You can’t save Duotone, Multichannel, or Bitmap mode images in JPEG 2000 format.State whether the statement is true or false.
Answers:
a. True
a. False
45. Which of the following options represents Freeze Mask tool in the picture given above of Liquify Filter box?
Answers:
a. a
a. b
a. c
a. d
46. Which among the following is not true about Flattening layers?
Answers:
a. Reduces file size by merging all visible layers into the background
a. Discards hidden layers
a. Any transparent areas that remain are filled with white
a. Converts a color image to a high-quality grayscale image
47. Which among the following feature is not true about Bitmap Mode?
Answers:
a. Bitmap mode uses one of two color values to represent the pixels in an image
a. Images in Bitmap mode are called bitmapped 1-bit
a. Bitmap mode uses red and blue color values
a. You can convert Bitmap mode to grayscale
48. Which among the following is the right command to Merge the images to HDR in photoshop?
Answers:
a. Choose Select > Merge To HDR
a. Choose Image > Variations > Merge To HDR
a. Choose File > Automate > Merge To HDR
a. Choose File > Merge To HDR
49. Which of the following options would you be selecting to create a custom Filter?
Answers:
a. Select Filter > Other >Custom
a. Select Filter >Custom
a. Select Filter > Digimarc >Custom
a. Select Preferences >Custom
50. Which among the following options is true about the DCS file format?
Answers:
a. It is another version of EPS that lets you save color separations of CMYK or multichannel files.
a. It does not retain spot color channels in the image.
a. DCS stands for Digital Color Separations.
a. None of these
51. Which among the following options represents Midtones in the given Histogram palette?
Answers:
a. A
a. B
a. C
a. D

Please follow and like to help us:

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *