Business Strategy Test 2016 – Upwork Test Answers

Till 27 February 2016, this Upwork Business Strategy Test attended by 6,462 freelancers and total 4,213 freelancers qualified it. Please Try to review each questions and answers properly. Take your time. Maybe you can have Top Result in Upwork Business Strategy Test.

Do you need prove? watch this video.

Upwork Business Strategy Test 2016

7 Answered Test Questions:
1. How can a company prevent a disaster related to the crash of company servers while facilitating the employees’ ability to perform in their jobs?
Answers:
a. By utilizing hardcopy reports as much as possible
a. By backing up data on a routine basis through live or at least daily backups
a. By cross training employees
a. By storing call data locally on the employees’ machines
2. How can a firm maintain its competitive advantage?
Answers:
a. By trying to deceive the competition
a. By continually improving on its advantage
a. By forcing customers to purchase their products
a. By sabotaging the plans of competitors with close substitutes
3. What are the three levels of competitors?
Answers:
a. Direct, Indirect, Substitute
a. Market, Governmental, Jurisdictional
a. Makers of the same product, Makers of a similar product, Makers of a different product
a. Situational, Substitutional, Governmental
4. How does a firm prioritize which threats to their business would be most damaging?
Answers:
a. It considers all threats equally damaging.
a. It weighs the probability of the event occurring and how it will impact the business.
a. It looks at the threats which have impacted other companies and assumes that they will impact them also the extent of damages.
a. It considers only those threats damaging which impact employee morale.
5. How can a firm mitigate the risk of an employee with specialized knowledge leaving the company while empowering other employees?
Answers:
a. By forcing the employees to sign commitment letters even when not allowed by law
a. By suing the employees who leave
a. By requiring weekly updates to employee procedure manuals
a. By cross training employees on all aspects of their positions as well as by creating documentation of job processes
6. How should a strategic plan be evaluated for financial viability?
Answers:
a. By seeing if the strategic initiatives are profitable as a whole
a. By ensuring that the strategy does not impact finances
a. By estimating revenues and expenses for each of the strategic initiatives, and determining if they will be profitable
a. The management should make a rough judgment call.
7. What else must a company have besides an advantage in order to succeed in the long term?
Answers:
a. Sustainability
a. Solid management
a. Open communication
a. Loyal shareholders

51 NOT Answered Yet Test Questions:
(hold on, will be updated soon)
8. What two factors are used in the GE Matrix for strategic analysis?
Answers:
a. Market Attractiveness and Business Strength
a. Geographical Location and Consumer Spending
a. Business Strength and Geographical Location
a. Consumer Spending and Market Attractiveness
9. What is the correct order for creating a strategic plan?
Answers:
a. List current problems, create solutions for the problems, make financial analysis
a. Articulate your mission statement, review your current position, agree on priorities, organize a plan
a. Create a project map, have a company-wide meeting, finalize the plan
a. Forecast the estimated cost to implement a plan, elect project managers, hold company meetings
10. Which of the following would be the best way to mitigate the financial impact of a natural disaster?
Answers:
a. Business insurance
a. Not operating in areas that are prone to disasters
a. Selling only non-profitable products in disaster prone areas so the loss would have no impact
a. Placing company headquarters in prime disaster areas
11. Which of the following most closely impacts an organization?
Answers:
a. Employees
a. Market
a. Industry
a. Environment
12. What are the four main areas for setting priorities?
Answers:
a. External, Managerial, Employee, Operational
a. Operational, Financial, Employee, Managerial
a. Financial, Customer, Internal, Employee
a. Decisional, Operational, Profitable, Managerial
13. Why would a firm not mitigate small risks to business?
Answers:
a. It is difficult to know every potential risk.
a. It wants to incur some risks and learn from them.
a. It does so to lure competitors into taking on the same risks.
a. The cost-benefit ratio of mitigating even the smallest risks makes it not worth it
14. Which of the following is an example of an internal priority?
Answers:
a. Partnering with other firms
a. Training employees
a. Entering new markets
a. Developing new products
15. What purpose does a balanced scorecard serve?
Answers:
a. It allows the company to measure its financial performance.
a. It tracks the progress and performance of key performance indicators
a. It maps out historical performance
a. It allows the management to effect process change
16. What is a SWOT Analysis?
Answers:
a. An analysis of the company’s financial performance over the last year
a. A list of standard operating procedures
a. Listing of managerial options regarding hiring employees
a. Listing of a company’s strengths, weaknesses, opportunities, threats
17. What significance does a “debt to equity ratio” have to a business owner in evaluating how the company has performed?
Answers:
a. It allows them to determine the profitability of the company
a. It allows them to determine how leveraged the company is
a. It allows them to determine how effectively cash was managed
a. It allows them to compare profits against other industry leaders
18. Which of the following is a common risk outside the control of the business?
Answers:
a. Inventory shrinkage
a. Employee labor disputes
a. Economic downturn
a. Gross margin
19. What would examining the supply and demand dynamics for a supplier’s goods accomplish?
Answers:
a. Allow your firm to determine how much quantity to order based on their availability
a. Allow your firm to determine what pricing schedule your competitors are receiving
a. Allow your firm to determine the relative price setting power of the supplier compared to other suppliers
a. It would not be of any use
20. Why must goals be measurable?
Answers:
a. It is required by law.
a. It shows the employees that the management is serious.
a. A goal that can not be measured is no goal at all.
a. It allows the management to know if goals are being met or not.
21. How should firms plan for unknown future economic events?
Answers:
a. By spending as excessively as possible
a. By firing people whenever possible
a. By predicting future direction and making decisions accordingly, knowing that the economy runs in cycles
a. By hiring only contract labor rather than regular employees
22. What is the term for factors which prevent competition from entering a market easily?
Answers:
a. Cost-benefit Analysis
a. Solution-Based Planning
a. Barriers to Entry
a. Cost Comparisons
23. Why is consistency considered an competitive advantage?
Answers:
a. Consumers value consistency although it is not a competitive advantage.
a. It is not very costly.
a. Customers expect to receive the same good or service regardless of the location.
a. It reduces the cost of production.
24. How is the SWOT analysis used in setting priorities?
Answers:
a. Combinations of weaknesses and threats from the SWOT analysis become priorities
a. Combinations of strengths and opportunities from the SWOT analysis become priorities
a. Combinations of opportunities and threats from the SWOT analysis become priorities
a. SWOT is not used in setting priorities
25. What is the purpose of a strategy map?
Answers:
a. It is required to be filed with the Securities and Exchange Commission.
a. It is necessary to visualize the big picture and how all aspects of the strategic plan integrate together.
a. It allows the company to map past performance.
a. It maps the company’s financial initiatives.
26. Which of the following areas would a company not focus on during strategic planning?
Answers:
a. Economic
a. Social
a. Political
a. Charitable
27. What is the main goal in setting customer related priorities?
Answers:
a. To assign a value to customers
a. To determine which customers are the most profitable and focus only on them
a. To determine how to sell more to all customers
a. To determine how the firm adds value for the customers
28. Why is it important to continually communicate a plan to all employees?
Answers:
a. To reinforce the plan and increase commitment
a. To tie raises and job security to measurable criteria
a. To make employees feel important even though they have no impact
a. To forewarn employees of layoffs
29. What must a competitive advantage be in order truly to be an advantage?
Answers:
a. It must be expensive.
a. It must be inexpensive.
a. It must be unique.
a. It must satisfy the marketing test.
30. Why would a failed past performance item be worth examining?
Answers:
a. For understanding why revenues were within 5% of the forecast
a. For understanding why employee retention is high
a. For understanding why a planned project wasn’t completed
a. For understanding why growth exceeded the plan
31. What should a company prepare financial ratios for?
Answers:
a. Submit them to the bank for a loan.
a. Present them to all its employees.
a. Compare them to the past years and to industry norms.
a. Use them as a benchmark for all future performance.
32. Which of the following would help maintain a competitive advantage?
Answers:
a. Aggressive marketing
a. The management’s commitment to excellence
a. Communicating the company values to the entire organization
a. Patent or trademark on what creates the advantage
33. What is a department plan?
Answers:
a. A plan for staffing each department
a. A profit and loss statement specific to each department
a. A shorter version of the full strategic plan which is created specifically for department managers, allowing them to focus on the aspects related to them and how they manage their departments
a. A plan of action for cutting costs by a department
34. Which of the following is a reason for the failure of a strategic plan?
Answers:
a. The management was 100% above board.
a. The plan looked at past successes and failures while planning for the future.
a. The mission statement was only two sentences long.
a. It was not communicated to everyone who needed to know.
35. Which of the following is a method a company could use to evaluate its competitive advantage?
Answers:
a. Determining where the company stands amongst the competition
a. Graph performance
a. Customer feedback
a. Determining if a new marketing campaign was successful
36. Which of the following non financial factors from the past should be examined as they impact the company the most?
Answers:
a. Net Income
a. Geographical Trends
a. Economic Trends
a. Population Growth
37. What section of the environment would your competitors be categorized as?
Answers:
a. Market
a. Industry
a. Organization
a. Global environment
38. Which of the following would be an example of a Customer Strategic Priority?
Answers:
a. Increase customer satisfaction by 5% each year
a. Sell 5% more goods to each repeat customer
a. Reduce direct marketing to customers by 10% each year
a. None of the above
39. What is a common pitfall discovered when a strategic plan is implemented?
Answers:
a. The costs are too excessive and were not considered.
a. Employee rewards are tied to the implementation.
a. The management has not effectively communicated the strategic plan.
a. The implementation process was ignored and there is no clear road to the implementation of the plan.
40. Which of the following would be used to evaluate productivity?
Answers:
a. Net Income
a. Quick Ratio
a. Return on Assets
a. Cash Balance
41. How often should strategic plans be revised and assessed?
Answers:
a. Daily
a. Every three months
a. Never
a. Only if required by the board
42. What is a mission statement?
Answers:
a. A single sentence or two describing the company’s purpose
a. A detailed plan of action
a. A roadmap for future growth
a. A list of near term objectives
43. How should a company communicate a new strategic plan company wide?
Answers:
a. Company meeting for all employees
a. An email to all employees
a. A meeting only for department managers
a. Only top management should be aware of strategic plans, no communication is necessary
44. Why is it important to think about execution before planning?
Answers:
a. Determining your execution plan will mitigate the need to focus on strategy.
a. It helps you to determine how much the plan will cost to execute.
a. Knowing what resources you have will determine the company’s ability and level of execution which, in turn, will dictate what level of planning can be done.
a. It helps you to plan for employee dislike of the plan.
45. Why is it important to have someone who was not involved in creating the plan review the final strategic plan?
Answers:
a. To check for spelling mistakes
a. To verify the plan is compliant with regulatory bodies
a. To check the management’s ability to manage the firm
a. To verify the plan makes sense to outside parties and integrates well with the company
46. What does the action plan portion of a strategic plan accomplish?
Answers:
a. It discusses what happened in the past.
a. It outlines the management’s role in implementing the plan.
a. It tells the board of directors what the management expects.
a. It discusses what specific actions will be taken to achieve the strategic goals and deliverables outlined in the plan.
47. Why would a company set strategic priorities for the next 5 years?
Answers:
a. It takes several years in order to get approval
a. It takes several years for a good strategic plan to grow and show results
a. It guarantees management will stay with the company for several years
a. If set for 5 years, then no strategic plans need to be drafted until that time has passed
48. What is meant by scenario planning?
Answers:
a. Looking at past successes and how they were achieved
a. Creating a list of possible negative situations and deciding how the company would react to each
a. Planning for success and how to achieve it
a. Looking at past failures and what went wrong
49. What is meant by disaster planning?
Answers:
a. Planning for employee loss
a. Planning for downturns in the economy
a. Planning for seasonal impacts on financial numbers
a. Planning for natural calamities, fire, theft etc. which cause substantial losses
50. Which of the following is the method often used to ensure that managers implement strategic plans?
Answers:
a. Tie compensation rewards and growth to results which will be generated by implementing the plan
a. Threaten layoffs
a. Request them to implement the plans
a. Make the plans easy to implement
51. What is the simplest way to make sure that a plan is launched and completed by all parties involved?
Answers:
a. Threaten the project leaders with layoffs if they do not perform.
a. Give excessive compensation to the leaders.
a. Allow people to run the planning process whichever way they want regardless of its effectiveness.
a. Create a simple project plan with specific deliverables.
52. Which of the following is a barrier to entry?
Answers:
a. Substantial capital investment needed to enter a market
a. Low set up costs
a. Easy access to qualified employees
a. Government grants for the specific industry
53. Which of the following would be best to review to see trends and overall performance of the past?
Answers:
a. Current Balance Sheet
a. Current Month Profit & Loss compared to Prior Year Profit & Loss
a. Current Cash Flow Statement
a. Trailing 12 Month Profit & Loss Statement
54. Why is it important to reflect on past successes?
Answers:
a. The past can be copied and repeated.
a. The company can apply the same strategy to past failures to turn them around.
a. The company can see what it achieved and how.
a. Past trends always indicate future performance.
55. Why is “skilled staff” not a competitive advantage?
Answers:
a. Any competitor can easily hire skilled staff by tempting your own staff or that of others to join them.
a. Skilled staff can easily ruin good plans.
a. Skilled staff cost more than unskilled staff, offsetting the advantage.
a. Skilled staff is a competitive advantage.
56. Which of the following needs to be addressed before implementing a plan?
Answers:
a. Deciding how the board of directors may react
a. How to motivate people to implement the plan
a. How the next strategic plan will be drafted
a. Determining if it is worth the time of the management
57. What are the three main elements to a strategic plan?
Answers:
a. Mission, Goals, Management
a. Managerial, Operational, Financial
a. Where are we now? Where are we going? How will we get there?
a. What went wrong? How to fix it? How much it will cost?
58. Why would new firms enter a declining market space during an economic downturn?
Answers:
a. They do not realize they are in a recession.
a. There is an increased demand for the product.
a. No one would enter any market during an economic downturn.
a. Access to capital is cheaper and the existing competition is narrowed down

Please follow and like to help us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *