MS PowerPoint 2003 Test 2016 – Upwork Test Answers

Till 22 April 2016, this Upwork MS PowerPoint 2003 Test attended by 11,540 freelancers and total 7,378 freelancers qualified it. Please Try to review each questions and answers properly. Take your time. Maybe you can have Top Result in Upwork MS PowerPoint 2003 Test.

Do you need prove? watch this video.

Upwork MS PowerPoint 2003 Test

7 Answered Test Questions:
1. Which of the following tab options in the Format Text option of a Text Box is disabled?

Answers:
a. Colors and Lines
b. Size
c. Picture
d. Text Box

2. A specific word or phrase can be searched online in PowerPoint 2003.

Answers:
a. True
b. False

3. A duplicate slide can be created of an existing slide.

Answers:
a. True
b. False

4. What does the Set Transparent Color Wand do?

Answers:
a. Makes pictures and clip art transparent
b. Makes text transparent
c. Makes one color in a picture or clip art transparent
d. Makes the slide background transparent

5. How many types of diagrams are available in PowerPoint 2003?

Answers:
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6

6. What is one thing the Compress Pictures feature does?

Answers:
a. Changes all pictures from color to black and white
b. Decreases the contrast of all pictures in the presentation
c. Permanently deletes cropped areas of pictures
d. Condenses the pictures to one area of the slide

7. How would you add a logo to every slide in the presentation?

Answers:
a. Paste the logo on each slide
b. Insert the logo onto the master slides
c. Choose the menu Tools -> Background
d. Choose the menu Format -> Background

8. Which of the following features are included in the AutoCorrect options?

Answers:
a. Capitalize first letter of sentence
b. Capitalize names of days
c. Correct two initial capitals
d. All of the above

9. What is the shortcut for opening a new presentation?

Answers:
a. Ctrl + N
b. Shift + N
c. Alt + N
d. None of the above

10. State whether True or False:

You can add your own placeholders to the Slide Master.

Answers:
a. True
b. False

11. Which type of sound files can be embedded in a presentation?

Answers:
a. WAV
b. MP3
c. MIDI
d. All of the above

12. How can a picture from a file be added into the PowerPoint presentation?

Answers:
a. Choose the menu option Insert->Picture->Clip Art
b. Choose the menu option Insert->Picture->From File
c. Choose the menu option Slide Show->Add Picture->From File
d. None of the above

13. State whether True or False.

A custom motion path can be drawn for a Clip Art image.

Answers:
a. True
b. False

14. Which of the following actions can be set for an action button that is placed on the slide?

Answers:
a. Hyperlink to a particular slide when the clicking on the button
b. Hyperlink to a particular slide when the mouse moves over the button
c. A sound gets played when the button is clicked
d. All of the above

15. What is one way to insert a table in a PowerPoint Presentation?

Answers:
a. Choose the Insert menu -> table
b. Choose the Tools menu -> table
c. Choose the View menu -> table
d. None of the above

16. When you paste slides into a presentation, how do you maintain their original formatting?

Answers:
a. Choose the menu Insert -> Slide Design
b. Choose the menu Format -> Slide
c. Select another template from the Slide Design pane
d. Choose “Keep Source Formatting” by clicking the Paste Options button

17. State whether True or False.

The number of effects that can be given in the entrance and exit of a Clip Art image are the same.

Answers:
a. True
b. False

18. What are Custom Shows? (Available under the menu option Slide Show->Custom Shows)

Answers:
a. They are special presentations that contain programs that can be run from an action button
b. They are presentations that include custom fonts and features which are not available in PowerPoint
c. They are a group of slides selected from the complete presentation which can be shown separately as a presentation
d. They are pre-designed PowerPoint shows developed for select audiences

19. How do you adjust the hanging indent in a bulleted list?

Answers:
a. Drag the indent markers on the ruler
b. Choose the menu Format -> Tabs
c. Choose the menu Format -> Alignment
d. Choose the menu Insert -> Tabs

20. The figure shows some text that has been formatted by clicking on one of the buttons marked from a to i. Which button has been clicked?

Answers:
a. Button (a)
b. Button (d)
c. Button (e)
d. Button (f)

21. Which of the following is not a part of the font formatting box?

Answers:
a. Size
b. Emboss
c. Superscript
d. Highlight

22. How do you resize a picture and maintain its aspect ratio?

Answers:
a. Drag the corner of the picture
b. Press CTRL and drag the corner of the picture
c. Press SHIFT and drag the corner of the picture
d. Drag the green handle on the top of the picture

23. The figure shows the PowerPoint drawing toolbar. The last button on the right is a 3-dimensional box. What is the function of this button?

Answers:
a. It is used to draw a 3D box
b. It is used to convert 2D text into 3D text
c. It is used to draw 3D shapes
d. It is used to apply 3D settings to 2D shapes

24. State whether True or False.

Movies and Sound files can be added in a PowerPoint Presentation.

Answers:
a. True
b. False

25. How are animations put in the slide show?

Answers:
a. Choose the menu Slide Show -> Custom animation
b. Choose the menu Slide Show -> Animations
c. Choose the menu Formatting -> Animations
d. None of the above

26. State whether True or False.

A presentation of photographs or a photo album can be created in PowerPoint.

Answers:
a. True
b. False

27. How do you apply a template to a presentation?

Answers:
a. Choose the menu Format -> Slide Layout
b. Choose the menu Format -> Slide Design
c. Choose the menu Insert -> Presentation Design
d. Choose the menu Insert -> Template

28. The boxes with dotted outlines that appear when a new slide is created are called:

Answers:
a. Insert Boxes
b. Placeholders
c. Dotted Boxes
d. Text Boxes

29. The figure shows a view of a PowerPoint Presentation. Which view is it?

Answers:
a. Normal view
b. Graphical view
c. Slider view
d. Slide show
e. Slide sorter

30. Which of the following is not a toolbar in PowerPoint?

Answers:
a. Standard
b. Formatting
c. Processing
e. Reviewing

31. Which of the following functions can be performed with the Picture Toolbar?

Answers:
a. A Picture can be inserted
b. A Picture can be rotated
c. A Picture can be compressed
d. All of the above

32. Which of the following features allows the slides to change automatically in a slide show?

Answers:
a. Slide Movement
b. Slide Fader
c. Slide Transition
d. None of the above

33. How will you add different toolbars in a PowerPoint window?

Answers:
a. Choose the View option -> Toolbars -> Select the option
b. Choose the Insert option -> Toolbars -> Select the option
c. Choose the Format option -> Toolbars -> Select the option
d. Choose the Tools option -> Toolbars -> Select the option

34. State whether True or False.

The timing of the slide transition can be set in a PowerPoint Presentation

Answers:
a. True
b. False

35. State whether True or False. Shadow effect can be given to the text written through WordArt.

Answers:
a. True
b. False

36. How do you turn off the controls that show in the lower left corner of the screen during a slide show?

Answers:
a. Right-click the controls in the slide show and choose Don’t Show
b. Choose the menu Tools -> Options and uncheck Show Popup Toolbar on the View tab
c. Choose the menu Slide Show -> Action Buttons and select Don’t Show Buttons
d. Press F1 during the slide show

37. Which tab option in the Format Picture option of a Clip Art image is disabled?

Answers:
a. Colors and Lines
b. Text Box
c. Size
d. Position

38. How would you play a sound as background music throughout a presentation?

Answers:
a. Choose the menu Slide Show -> Background Track
b. Choose the animation Play Across Slides
c. Choose the animation effect option Stop Playing After Slides
d. Choose the menu Format -> Sound

39. The figure shows some text containing the words ‘fox jumped’ that have had a font effect applied to them. Which effect has been applied?

Answers:
a. Superscript
b. Lowtext
c. Underscript
d. Subscript

40. Which button on the drawing toolbar gives additional options such as Order and Group?

Answers:
a. Draw
b. Move
c. Resize
d. All of the above

41. Which of the following is a type of motion path for a Clip Art image?

Answers:
a. Down
b. Curve
c. Left
d. Right
e. All of the above

42. How will you add slide transitions to a PowerPoint Presentation?

Answers:
a. Choose the menu Insert -> Transition
b. Choose the menu Insert -> Slide Transition
c. Choose the menu Slide Show -> Transition
d. Choose the menu Slide Show -> Slide Transition

43. What is one way to add a chart to a slide in PowerPoint 2003?

Answers:
a. Choose the menu View -> Bars and Charts
b. Choose the menu View -> Charts
c. Choose the menu Insert -> Bars and Charts
d. Choose the menu Insert -> Chart

44. State True or False:

You can edit the path of a motion path animation.

Answers:
a. True
b. False

45. When adding a date to the footer of a slide, PowerPoint automatically picks up the computer date. What should be done to display a date in the footer that is fixed as August 12, 2002?

Answers:
a. Paste August 12, 2002 into the footer placeholder on each slide
b. Choose the Date and Time as fixed under the menu option View -> Header and Footer
c. The date is always picked up automatically in PowerPoint, and there is no provision to display a fixed date on a slide

46. State whether True or False.

The Placeholders used in PowerPoint can be formatted.

Answers:
a. True
b. False

47. Which of the following color modes is available on the Picture toolbar when a Clip Art or picture is selected?

Answers:
a. Grayscale
b. Black and White
c. Washout
d. All of the above

48. What is the shortcut for running a slideshow?

Answers:
a. F1
b. F3
c. F5
d. F7

49. How would you gather a presentation and all its linked files into a folder for easy distribution?

Answers:
a. Choose the menu Slide Show -> Set Up Show
b. Choose the menu File -> Package for CD
c. Choose the menu Slide Show -> Package for CD
d. None of the above

50. To add a second animation to an object you must

Answers:
a. Select the object in the animation pane and choose Change
b. Select the object on the slide and choose Add Effect in the animation pane
c. Choose the menu Slide Show -> Add Animation
d. Change the timing settings in the animation pane

51. State whether True or False.

PowerPoint 2003 does not provide inbuilt sounds which can be added to a presentation

Answers:
a. True
b. False

52. How do you insert a new slide master into a presentation?

Answers:
a. In Master View, choose the menu Insert -> More Slides
b. In Master View, choose the menu Insert -> New Slide Master
c. In Slide Sorter View, choose the menu Insert -> Slide Design
d. In Normal editing View, choose the menu Insert -> Slide Design

53. What is the shortcut for inserting a new slide in an existing presentation?

Answers:
a. Ctrl + B
b. Ctrl + M
c. Ctrl + R
d. Ctrl + Z

54. Which key should be pressed in order to exit from a running slideshow?

Answers:
a. End
b. F1
c. Esc
d. Shift

55. Which of the following toolbars is used to add control options, command buttons and list boxes in a presentation?

Answers:
a. Button Toolbar
b. Control Toolbox
c. Toolbox
d. None of the above

56. What is the shortcut for viewing the task pane window?

Answers:
a. Ctrl + F1
b. Ctrl + F2
c. Ctrl + F3
d. Ctrl + F4

57. State whether True or False:

When you insert a CD Audio Track into a presentation, you need to have the CD in the CD drive when you run the presentation.

Answers:
a. True
b. False

Please follow and like to help us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *