Redhat Linux 9.0 General Test 2016 – Upwork Test Answers

Till 27 February 2016, this Upwork Redhat Linux 9.0 General Test attended by 12,404 freelancers and total 9,013 freelancers qualified it. Please Try to review each questions and answers properly. Take your time. Maybe you can have Top Result in Upwork Redhat Linux 9.0 General Test.

Do you need prove? watch this video

Upwork Redhat Linux 9.0 General Test 2016

50 Answered Test Questions:
1. Which of the following is an incorrect command?
Answers:
a. $ lpr /etc/passwd
a. $ lpq
a. $ print /etc/passwd
a. $ lprem /etc/passwd
2. Which command adds a new user?
Answers:
a. usernew
a. useradd
a. newuser
a. None of these
3. What does the pwd command do?
Answers:
a. It changes the password of a user
a. It shows the current path where the user is
a. It shows the passwd file
a. It shows information about Linux architecture
4. What does the history command do?
Answers:
a. It shows user information
a. It hides user information
a. It hides the history of commands which have been executed in the current session
a. It displays the complete list of commands which have been executed in the current session
5. How can the version of the Linux kernel be checked?
Answers:
a. uname -kernel
a. uname -r
a. uname -f
a. kernel -uname
6. Which of the following vi commands will delete the current line?
Answers:
a. del
a. dd
a. DD
a. Delete
7. Which command changes permissions of files or directories?
Answers:
a. chmod
a. changemod
a. chpermission
a. usermod
8. What does the du command do?
Answers:
a. It shows disk usage
a. It shows the details of the currently logged in user
a. It shows the disk file size
a. None of these
9. Why is the wc command used?
Answers:
a. It is used for sorting
a. It reads the file
a. It counts lines and characters from the file
a. It gives the line index
10. Which of the following is not a valid shell?
Answers:
a. bash
a. tcsh
a. zsh
a. wsch
11. What does the following command do?

# whatis cal
Answers:
a. It returns a complete description about the cal command
a. It returns a one line description about the cal command
a. It returns the current date
a. None of these
12. Which of the following commands will show you a page-wise listing?
Answers:
a. ls /bin | less
a. ls /bin | more
a. ls /bin | grep
a. None of the above
13. Which of the following commands can be used to display a long listing of files, with a human-readable file size (like 6.8M instead of 6819467)?
Answers:
a. ls +ah
a. ls
a. ls -l
a. ls -lh
14. Which is the correct syntax to display the calendar of September 2005?
Answers:
a. cal 9 2005
a. calendar 2005
a. 2005 cal
a. 9 2005 calendar
15. What is the purpose of the touch command?
Answers:
a. It creates a new empty file
a. It displays the contents of a file
a. It updates the timestamp of an already existing file
a. It makes a new directory
16. Which of the following vi commands will save the file and exit forcefully from the vi editor?
Answers:
a. wq
a. :wq!
a. q!
a. w!
17. Who developed Linux?
Answers:
a. Sabeer Bhatia
a. Bill Gates
a. Linus Torvalds
a. Linux Redhat
18. How will you display the fifth man page for the inittab command?
Answers:
a. man 6 inittab
a. man 5 inittab
a. man 4 inittab
a. manual 5 inittab
19. Does Linux support wildcard characters, regular expressions and modifiers?
Answers:
a. Yes
a. No
20. Which of the following vi commands will discard the changes to the file and exit the vi editor?
Answers:
a. wq
a. q!
a. w
a. i
21. What output should the ls command show after executing the following command?

$ touch {report,graph}_{jan,feb,mar}
Answers:
a. report_jan report_feb report_mar graph_jan graph_feb graph_mar
a. report_jan
a. report_feb
a. graph_mar
22. Which of the following is the correct path of the passwd file?
Answers:
a. /usr/bin
a. /etc/passwd
a. /sbin/passwd
a. /root/Desktop
23. Which of the following is the intermediate between the hardware and the shell in the Linux operating system?
Answers:
a. Bios
a. Kernel
a. Logs
a. Ram Disk
24. The user’s current path is /root/Desktop/abc. If he runs
$ cd ../../../ what will be the user’s current working directory?
Answers:
a. /
a. /root/
a. /root/Desktop
a. /root/Desktop/abc
25. Which of the following is the parent process in Linux, which further has no parent?
Answers:
a. init
a. bash
a. .bashrc
a. /etc/init
26. How can you locate the file named passwd?
Answers:
a. find -name /etc
a. find / -name passwd
a. find -uid root -gid root -name passwd
a. find passwd
27. What kind of software is the Linux operating system?
Answers:
a. Open Source
a. Proprietary Software
a. A and B Both
a. None Of These
28. Which command is used to add a new group?
Answers:
a. groupadd
a. addgroup
a. grpadd
a. addgrp
29. Allen wants to see a long listing of files, including the hidden files of the current directory. Which option will he choose with the ls command?
Answers:
a. ls -l
a. ls -al
a. ls -lh
30. What is the meaning of GPL?
Answers:
a. General Public License
a. General Purpose Language
a. General Publishing License
a. General Power Language
31. Linux operating system is:
Answers:
a. Single User
a. Multi User
a. Single/Multi User
a. None of these
32. What does the head command do?
Answers:
a. It shows the first 20 lines of a file
a. It shows the first 10 lines of a file
a. It shows the first 50 lines of a file
a. It shows the first 5 lines of a file
33. How many terminals are provided by default in the Linux operating system?
Answers:
a. 2 virtual consoles and one graphical console
a. 4 virtual consoles and one graphical console
a. 6 virtual consoles and one virtual graphical interface
a. 5 virtual consoles and one graphical interface
34. What does permission 644 denote?
Answers:
a. -rw-r–r–
a. -rw-rx-rx-
a. -rwxr–r–
a. -r-xr-xr-x
35. Which of the following is the path that contains documentation about installed packages?
Answers:
a. /usr/bin/share
a. /usr/lib/
a. /usr/share/doc
a. /usr/share/help
36. What is the purpose of the makewhatis command?
Answers:
a. Updating the whatis database
a. Giving a brief description of the whatis command
a. Updating the man pages
a. Updating the rpm database
37. What is the correct format to open the file /etc/test into the vi editor?
Answers:
a. /etc/test vi
a. vi /etc/test
a. edit /etc/test
a. None of these
38. If the umask is 0022, what is the default file permission?
Answers:
a. 644
a. 655
a. 666
a. 777
39. What does the aspell command do?
Answers:
a. It checks the spellings of the file
a. It gives the sequence of lines
a. It is used for redirection
a. It edits the file
40. What is the output of the following command?

$ man cal > cal.man
Answers:
a. It will create a new file with the name cal.man
a. The man page of the cal command will be saved to a file named cal.man
a. It will display the man page of calendar
a. None of these
41. Which of the following are valid grep syntax?
Answers:
a. grep “a.*b” file
a. grep “a.*b.” file
a. grep “aaa*” file
a. All of the above
42. Which is the correct syntax to give permission 755 to the dir /etc/test ?
Answers:
a. chmod 755 /etc/test
a. changemod 755 /etc/test
a. modchange 755 /etc/test
a. None of these
43. What does permission 777 denote?
Answers:
a. -rw-rw-rw-
a. -rwx-wxr-x
a. -rwxrwxrw-
a. -rwxrwxrwx
44. Which of the following vi commands is used to enter in to insert mode?
Answers:
a. i
a. -I
a. -m
a. None of these
45. Which command is used to modify the user?
Answers:
a. modseradd
a. moduser
a. usermod
a. modify
46. Which of the following commands lets you search for text in a file without opening the file first?
Answers:
a. pwd
a. more
a. grep
a. none of the above
47. Which of the following vi commands will exit forcefully from the vi editor without saving changes to the file?
Answers:
a. wq
a. wq!
a. q!
48. Which of the following commands will create a softlink?
Answers:
a. $ ln -s /etc/test test
a. $ ln -softlink /etc/test test
a. $ ln /etc/test test
a. $ ln -slink /etc/test test
49. How can you obtain a short description of the ls command?
Answers:
a. whereis ls
a. whatis ls
a. whatis -ls
a. whereis -ls
50. What is the name of the file where groups are added?
Answers:
a. /etc/grp
a. /etc/groups
a. /etc/group

a. /usr/bin/group

Please follow and like to help us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *